nl EN

Enkele werken uit de collectie van familiemuseum Van Vlaardingen, zie collectie voor meer.

tot 60% korting op verzekeringswaarde!

“de kleine Meesters van het Gooi”

Exclusieve veiling schilderijencollectie Familiemuseum Van Vlaardingen

Exclusieve veiling schilderijencollectie Familiemuseum Van Vlaardingen

Collectie

De collectie van het Familiemuseum is opgebouwd vanaf 1908, het jaar dat stamhouder Derk van Vlaardingen zijn artistieke loopbaan begon.
Deze traditie werd voortgezet door de tweede generatie, Jan en Clement. De derde generatie, Dick, opende in 1983 het huidige Familiemuseum in Maartensdijk,
landelijk gelegen tussen Hilversum en Utrecht. De collectie bestaat uit ‘en plein air’ gemaakte schilderijen, naast werk van bevriende kunstschilders uit Gooi- en Vechtstreek.

De collectie van Familiemuseum Van Vlaardingen wordt geveild.
In het jubileumboek ‘100 Jaar Kunstschilders van Vlaardingen’ zijn deze werken afgebeeld ( schilderijen van o.a. Derk-, Jan-, Clement- en Dick van Vlaardingen,
Bernhard van Beek, Arthur Briët, G.J. Delfgaauw, G.J. van Jole, Jan Simon Knikker, M.H. Mackenzie, Anton Pieck, René Sievers, Hendrik Valkenburg en Adri Zwart).

Bezichtiging

Bezichting (ook in het weekend) na telefonische afspraak
(0346-213690) of per mail (dick@vanvlaardingen.nl)

Gratis boek

Iedere bezoeker van Familiemuseum Van Vlaardingen ontvangt een gratis exemplaar van het jubileumboek ‘100 Jaar kunstschilders
Van Vlaardingen’

Atelierlijsten

Veel lijsten om de schilderijen zijn atelierlijsten. Deze zijn 100% handwerk, 13 kleurringen en veelal afgewerkt met zilver, -goud of platina.

Hoe de veiling werkt

Aan ieder schilderij dat wordt geveild is een kaart bevestigd met daarop het kavel nummer, de verzekeringswaarde en een ‘bieden vanaf’’ bedrag.
Als een schilderij u aanspreekt kunt u hierop een geheim bod uitbrengen. Uw bod is het bedrag dat het werk u waard is, maar minimaal ter hoogte
van het ‘bieden vanaf’ bedrag. Uw bod dient u te vermelden op een biedingformulier dat u vervolgens kunt deponeren in een daarvoor bestemde box in het Familiemuseum.

Biedingen

Biedingen worden aan het eind van iedere maand door de conservator van het Familiemuseum, Lorette van Vlaardingen, verzameld.
De hoogste bieders ontvangen telefonisch bericht. Er wordt dan tevens een afspraak gemaakt voor het ophalen van het schilderij. Alle overige bieders ontvangen bericht per email.

Veilingkosten

Er worden geen veilingkosten in rekening gebracht.

BTW

Exclusief

Certificaat van Echtheid

Ieder schilderstuk dat bij Familiemuseum Van Vlaardingen wordt aangekocht is voorzien van een Certificaat van Echtheid.